Trampoliner
Det kommer an på din vægt, kræfter i benene - samt ikke mindst type af trampolin. Herunder længden på fjedrene.
Ja! Du behøver ikke at afmontere din trampolin helt om efteråret. Men da du i løbet af vinteren bruger trampolinen sjældnere eller slet ikke, anbefaler vi dig at tage kantpude og sikkerhedsnet ind. Derudover kan du dække ramme, fjedre og springdugen med et weathercover (en specialsyet presenning) for den besdste beskyttelse af trampolinen.
Pas på i tilfælde af regn eller sne!
Lange perioder med regn eller sne kan tynge springdugen ned, hvilket kan forstrække fjedrene på trampolinen. I det lange løb vil dette forringe trampolinens springevne. For at forhindre dette så meget som muligt har vores weathercovers drænhuller, der sikrer at vandet kan løbe igennem. Men når store mængder regn eller sne samles på coveret, kan hullerne muligvis fryse til eller blive tilstoppede, hvilket danner en vandpyt på trampolinen. Husk dette og fjern straks vand / sne fra trampolinen.
Pas på omkring nytår
Især nytårsaften kan være hård for trampolinen. Pas på gløder fra fyrværkeri, der kan brænde små huller i springdug og kantpude. De udgør et svagt punkt på især springdugen, der senere udvikle sig til større huller - eller man kan ligefrem træde igennem.
Afhængigt af hvor snavset din trampolin er blevet, kan du bruge en tør klud eller en fugtig klud opvredet i lunkent vand. Rengør ikke trampolinen med varmt vand, rengøringsmidler eller andre opløsningsmidler.
EXIT weathercovers beskytter trampolinen mod vejrpåvirkning, såsom regn, sne, is, UV-stråler og snavs, fx blade fra træer. Formålet med hullerne i coveret er, at disse sikrer god dræning og forhindrer ophobning af vand eller sne på trampolinen.
For at tjekke trampolinens sikkerhed er det vigtigt regelmæssigt at kontrollere trampolinen for beskadigede eller løse dele, så du kan udskifte dem i tide. Tjek følgende punkter:
- Springdug: er springdugen stadig stram?
- Ramme: er alle rør fast samlede, og er "fjedrelåsene" stadig placeret, hvor de hører hjemme?
- Fjedre: er fjedrene stadig spændte og intakte?
- Kantpude: er fjedrene stadig helt dækket af kantpuden, og er fodbeskyttelsessystemet stadig monteret korrekt?
For alle trampoliner anbefaler vi at holde et frirum på ca. to meter omkring trampolinen. Dette forhindrer, at børn ved et uheld rammer vægge, hække, hegn eller andre genstande, når de hopper på trampolinen.
I princippet kan trampolinen godt tage nogle vindstød. Men hvis der forventes hård vind eller en storm, er det klogt at træffe følgende foranstaltninger:
Hvis vinden er meget i hård, anbefaler vi dig at forankre trampolinen til jorden. Til stående trampoliner har vi et stormsikringssæt. Hvis du forventer en meget alvorlig storm, anbefaler vi dig at opbevare trampolinen i læ for vinden.
Ja, hvis du træffer passende foranstaltninger, kan en robot græsslåmaskine operere i en have, hvor der står en trampolin. Læg træplader eller spænd en ledning omkring trampolinen. På den måde kan en robot græsslåmaskine hverken komme under en trampolin på ben eller køre over en nedgravet trampolin.
Elegant trampolinen har en 25 cm høj ring i bunden af rammen, så det afhænger af højden på robotplæneklipperen, om den kan passere under trampolinen.
Det er dog bedre ikke at lade robotplæneklipperen køre under trampolinen. På den måde er man sikker på ikke at beskadige trampolinen, og det udgør ingen risici, når folk hopper på trampolinen. Man kan lægge træplader eller spænde en ledning omkring trampolinen. På den måde kan robotplæneklipperen aldrig komme under en trampolin på ben og heller ikke køre over en nedgravet trampolin.
Ja, EXIT har reservedele til alle deres udendørs legeredskaber. Vær dog opmærksom på, at det er vigtigt at vælge den rigtige trampolinserie og -størrelse, når du f.eks. bestiller en ny kantpude. Kan du ikke finde netop den reservedel, du har brug for, så kontakt os og så hjælper vi dig med at bestille den rigtige del.
Bemærk: EXIT-kantpude er kun egnede til EXIT-trampoliner og ikke til trampoliner af andre mærker.
Inde i kantpuden vil der pga. temperaturændringer dannes kondens. Skummet skal derfor være åndbart for at forhindre, at der vokser skimmelsvamp i det. Polstringen har derfor ventilationshuller, som ikke kun slipper vandet ind, men også sikrer, at det fordamper igen. I bunden er der små huller for at slippe af med det overskydende vand.
Trampolinen har standardmål (for eksempel ø 305cm og ø 366cm) og også en maksimal størrelse og en springflade. Den maksimale størrelse er den størrelse, du skal tage i betragtning, når du vil vide, om trampolinen passer i din have. Springfladen er det rum, der er tilbage på springdugen, efter at fjedrene er blevet dækket af kantpuden. Så det er den del, du kan bruge til at hoppe på.
Vil du gå efter en stående eller en nedgravet trampolin? En af de største fordele ved en stående trampolin er, at luftcirkulationen er optimal. På grund af dette vil du være i stand til at lave de højeste spring.
Til sammenligning vil en nedgravningstrampolin være mere æstetisk og mindre synlig. Det betyder dog, at du skal grave et hul i jorden. Men du er endnu ikke færdig med at skulle træffe et valg.
Vil du have en rund eller rektangulær trampolin? Alt i alt er det et vanskeligt valg. Vi vil meget gerne hjælpe dig med at træffe det rigtige valg, så du får glæde af den trampolin, du køber, i mange år fremefter.
Kontakt os derfor gerne på tlf. 35 10 56 00 eller info@ude-leg.dk.
Nej, du kan ikke grave en trampolin på ben ned, fordi rammen ikke er den samme som på en trampolin beregnet til nedgravning. Inground trampolinens ben er kortere, og kantpuden har et ventilationssystem, så luften kan slippe ud under trampolinen, når den hoppes på.
Nej, rammen på trampolinen til nedgravede trampoliner eller trampoliner i jordniveau er ikke egnet til at blive lavet om til en trampolin på ben.
Du kan måle trampolinfjederen med et målebånd eller en tommestok. Tag en fjeder af trampolinen, og mål den samlede længde af fjederen fra ydersiden af krogen.